Verbouwing winkelinrichting Zuivelhoeve Barneveld

Winkelinterieur maken - Zuivelhoeve - Barneveld - Tigro (2)

Een winkelpand verbouwen in een kort tijdsbestek en zonder de klanten daarbij in de weg te zitten? Met een gedegen voorbereiding en een strakke planning brengt Tigro Bouwbedrijf ieder project tot een goed einde. Zoals recent de verbouwing van Zuivelhoeve in Barneveld.

Inge en Jan Jaap Overeem startten een kleine drie jaar geleden hun Zuivelhoeve-vestiging in hartje Barneveld centrum. Een prachtige winkel die uitstraalt waar zij voor staan: ambachtelijke en natuurlijke producten. ,,Dat zie je terug in onze winkelinrichting”, vertelt Jan Jaap. ,,Er is veel gebruikgemaakt van hout, wat de hele winkel een authentieke sfeer geeft.”

Na twee jaar in de winkel gewerkt te hebben, werd duidelijk dat sommige interieurkeuzes in de praktijk niet helemaal ideaal waren. De ingang van de winkel bleek een bottleneck te vormen bij topdrukte in de weekenden. ,,Er stonden een paar koelingen en wijnvaten, waardoor het behoorlijk krap werd. Al snel besloten we dat we daar iets mee aan moesten.” Aan een vaste klant, die een hoveniersbedrijf heeft, vroeg Jan Jaap om advies over een geschikte aannemer. ,,Eenmaal in gesprek met Tigro Bouwbedrijf hadden we meteen een klik en vervolgens ging het vrij snel.”

De wensen waren duidelijk: de verbouwing aan het interieur moest passen bij de rest van de winkel en de materialen moesten stevig en duurzaam zijn. Jan Jaap: ,,Want een beetje kaas weegt toch al snel zestien tot zelfs zestig kilo per stuk. Tigro ging aan de slag met een ontwerp, adviseerde en zorgde ervoor dat de verbouwing zo min mogelijk impact had op ons werk. Hij had alles zo voorbereid dat het in de winkel alleen nog een kwestie was van monteren en afwerken. En de werkzaamheden werden na sluitingstijd uitgevoerd.”

Jan Jaap en Inge waren zo tevreden over het eindresultaat dat ze Tigro Bouwbedrijf ook inschakelden voor de verbouwing van hun eigen keuken en badkamer. ,,We merken dagelijks het voordeel van de nieuwe winkelindeling. De extra ruimte biedt meer rust en een prettigere winkelervaring voor onze klanten. Die reageerden dan ook heel enthousiast.”