Modernisering badkamer jaren-20-woning

Badkamer Barneveld - 1 (Medium)

Waar traditionele elementen in een woning bijdragen aan de charme van een huis, is een zwaar verouderde badkamer bepaald niet charmant. Daarom lieten Mark en Prisca van Ravenhorst de badkamer in hun jarentwintigwoning moderniseren door Tigro Bouwbedrijf.

Mark en Prisca wonen met veel plezier in hun woning uit 1923, die ze stukje bij beetje opknapten. Doorn in het oog was de badkamer. ,,Het was een kleine ruimte, met een verouderde dakkapel en een oude tegelvloer waar de voegen uit waren doordat deze rechtstreeks op een houten vloer lag”, vertelt Mark. ,,Ook het douchen in de badkuip begon ons tegen te staan.” Dus toen het stel twee jaar geleden de aangrenzende slaapkamer onder handen nam, besloten ze – met het oog op een toekomstige uitbreiding van de badkamer – alvast een extra muurtje te zetten, waardoor de slaapkamer kleiner werd.

Mark: ,,Ik had een opzet voor de badkamer gemaakt en ging op zoek naar een partij die onze ideeën kon uitvoeren.” Tigro Bouwbedrijf was één van de partijen die een offerte mocht uitbrengen. ,,Mijn broer had al eens met hen samengewerkt bij de verbouwing van Lunchroom De Zith in Barneveld, waar hij het ontwerp voor had gemaakt dat Tigro heeft uitgevoerd. Dus we wisten hoe zij werken en ook de offerte bleek de beste.”

In een tijdsbestek van enkele weken werd de dakkapel in de badkamer vervangen en de oude badkamer uitgebreid en compleet vervangen door een moderne variant, voorzien van alle gemakken. ,,Het was geen kleine verbouwing, maar desondanks hebben we relatief weinig overlast ervaren”, blikt Mark terug. ,,Tigro heeft op de oude houten vloer een nieuwe betonvloer met vloerverwarming gestort met slechts een instapverhoging van 8 centimeter, wat een compliment waard is. Ook werken de mannen netjes en precies. Belangrijk, want in een oud huis als dit is niets recht en zoals het hoort.”

Inmiddels heeft het echtpaar een moderne badkamer met een bad, aparte douchecabine en vloerverwarming. ,,Onze nieuwe badkamer is mooi groot en licht geworden. Alles functioneert zoals het zou moeten. Dat is heel prettig na jaren in een oud hok”, lacht Mark. ,,Het is echt elke ochtend een kwartiertje feest.”