Renovatie en inrichting lunchroom in Barneveld

Zithinterieur

In zes weken tijd een ijzerhandel omtoveren tot een hippe lunchroom. Een uitdagend project waar ondernemer Jan Willem van Leuven van Lunchroom De Zith tevreden op terugkijkt. ,,Ik was op zoek naar een pand om een lunchroom te starten. In het voorjaar van 2010 viel ons oog op een voormalige ijzerwarenhandel midden in het centrum van Barneveld. Omdat de zomermaanden naderden en we daarvan nog wilden profiteren hadden we haast. Veel haast. Ik heb Tigro gebeld en gezegd: het hangt van jou af. Kan jij in zes weken tijd deze winkel verbouwen tot een lunchroom? Het antwoord was ja.”

,,Het ontwerp werd op korte termijn gemaakt en toen kon Tigro aan de gang. De ruimte werd zoveel mogelijk intact gelaten, maar er moesten natuurlijk nieuwe vloeren en wanden in. Halverwege de ruimte moest een verhoging worden gemaakt, de balie moest worden getimmerd, sanitair aangelegd en een keuken gerealiseerd.

Het was een enorm project waarbij de grootste uitdaging was om alle werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen. Daarin had Tigro de leiding en dat deed hij goed. Er is op geen enkel moment vertraging opgelopen en dat had te maken met de uitstekende planning. Natuurlijk zijn er altijd onverwachte dingen waar je tegenaan loopt. Er bleken houten vloeren te liggen boven de plafonds, en het was de vraag of ze voldeden aan de brandveiligheid. Tigro heeft laten zien ook hierin de leiding te kunnen nemen door in gesprek te gaan met de lokale overheden en tot een oplossing te komen.

De communicatie richting mij als opdrachtgever, maar ook op de bouwplaats, verliep heel positief en plezierig. De sfeer was positief en dat heeft een effect gehad op het hele project. Op 1 juli zwaaiden de deuren van Lunchroom De Zith uiteindelijk open voor de ultieme stresstest voor zeventig genodigden, bestaande uit vrienden en bekenden. Dat ging helemaal super, dus we konden volgens planning van start en opengaan voor het publiek. De lunchroom is geworden zoals ik het in mijn hoofd had. Alles is keurig netjes afgewerkt en er is uitstekende kwaliteit geleverd. Kortom, ik ben heel tevreden!’’